Kültürümüzün Ayak İzleri Safranbolu Sergisi Açılışı Yapıldı

Kültürümüzün Ayak İzleri Safranbolu Sergisi Açılışı Yapıldı

18.01.2024 120

Kültürümüzün Ayak İzleri Safranbolu Sergisi Açılışı Yapıldı

 

Safranbolu Kanuni Ortaokulumuzda “Kültürümüzün Ayak İzleri Safranbolu Sergisi” açılışı İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Said Nuri ODABAŞOĞLU tarafından gerçekleştirildi. Şube Müdürümüz Yakup TÜMEN’in de katıldığı açılışta ODABAŞOĞLU, sergide sergilenen eserlerin hepsini yakından inceledi. 

 

Kanuni Ortaokulumuzda Sosyal bilgiler öğretmeni Nurdoğan Özdemir ve öğrencilerimiz tarafından hazırlanan sergide, Safranbolu yöresine ait el işlemesi ürünler, Safranbolu’nun mutfağından yöresel lezzetler, bakır mutfak araç gereçleri, yöresel kıyafetler sergilenmektedir. Safranbolumuzun adını aldığı kıymetli safran bitkisinin ve Safranbolumuzda süregelen debbağ (dericilik) sanatının tanıtımı yapılmakta ve sergide Safranbolumuzu tanıtan bir çok broşür örneği de yer almaktadır.

 

Sergideki eserleri tek tek inceleyen İlçe Milli Eğitim Müdürümüz, sergiden duyduğu memnuniyeti dile getirerek şu ifadelere yer verdi: “Geçmişimiz ve geleceğimiz arasında köprü vazifesi gören kültürel mirasımıza sahip çıkmak her birimiz için önemli bir sorumluluktur.  Safranbolumuzun kültürel mirasının korunmasında ve gelecek nesillere aktarılmasında en önemli hususlardan biri de bu sergilerdir. Sergi çalışmalarımızla öğrencilerimiz kültürel mirasımızın zenginliklerinin farkına varmakta ve benimsemektedir. Bu değerli sergide emeği geçen Okul Müdürümüz Hasan Turgut SOYSAL ve öğretmen arkadaşlarıma, sevgili öğrencilerimize teşekkür ediyorum.” 

31-01-202431-01-2024


31-01-202431-01-202431-01-2024
31-01-2024