OUR MIRACLE MACHINE BODY-MUCİZE MAKİNE VÜCUDUMUZ

OUR MIRACLE MACHINE BODY-MUCİZE MAKİNE VÜCUDUMUZ

10.01.2022 627

Proje hakkında

Hücre canlılığın temelidir. Hücreler birleşerek harika bir yapı olan sistemleri, onlar da birbiri ile uyumlu çalışarak organizmayı yani canlıyı oluşturur. Vücudumuz incelendiğinde harika bir makinedir aslında. Müfredatımızda bulunan vücudumuzdaki sistemler konusunu dijital ortam ile entegre ederek konular hakkında kalıcı öğrenme elde etmek istiyoruz. Öğrenciler Web 2 araçları ile hem teknolojiyi kullanacaklar hem de internetin sadece oyun için olmadığını derslerini pekiştirmekte kullanabileceklerinin göreceklerdir.
Öğretim tekniğinin farklı olması konuyu kalıcı hale getirecektir.


The cell is the basis of life. Cells combine to form systems, which is a wonderful structure, and they work in harmony with each other to form the organism, the living thing. When our body is examined, it is actually a wonderful machine. We want to achieve permanent learning about the subjects by integrating the subject of systems in our body, which is in our curriculum, with the digital environment.

 

 

HEDEFLER

 

Öğrencilerin vücudundaki değişim ve olayları ilişkilendirilmesini sağlamak.
Doğadaki mühendisliğin farkına varmalarını sağlamak.
Bu yapıdan örnek alarak tasarım yapmalarını sağlamak.
Organların görevlerini öğrenerek vücuduna karşı olumlu tutum geliştirmesini sağlamak.
Farklı ülkelerden ortaklarla iletişim kurarak yabancı dil becerilerinin gelişimine katkı sağlamak. Yapılan etkinlikler ile akran iletişimini sağlamak .
Sosyal beceriler geliştirilmesini sağlamak. Bilgi ve dijital iletişim teknolojilerini kullanma becerilerini geliştirmek.


To enable students to relate changes and events in their bodies.
To make them aware of the engineering in nature.
To enable them to design by taking an example from this structure.
To learn the functions of organs and to enable them to develop a positive attitude towards their body.
To contribute to the development of foreign language skills by communicating with partners from different countries. To provide peer communication.

 

 

ÇALIŞMA SÜRECI

 

Aralık ayında başlayacak projemiz 2021 aralık ayında başlayacak 2022 yılının nisan ayında sona erecektir. Başlangıç çalışması olarak afiş ve logo tasarımı yapılması .
öğrenci ve öğretmen webinarları düzenlenmesi .
veli izin belgelerinin alınması.projeye ait blog veya web sitesinin açılması.
Twinspace sayfa düzeninin belirlenmesi.
Son olarak da proje sonu değerlendirmelerin yapılması olarak planlanacaktır.Proje içindeki özel etkinlikler proje ortakları ve öğrencilerle birlikte belirlenecektir.


Our project will start in December 2021 and end in April 2022. Making posters and logos as a start-up work, organizing student and teacher webinars, obtaining parent permission documents, opening the blog or website of the project, determining the twinspace page layout, and finally making end-of-project evaluations are planned. Special activities within the project will be determined together with the project partners and students.

 

BEKLENEN SONUÇLAR

 

Vücuduyla barışık, vücudundaki olağanüstü mühendislik harikası yapılarını doğadaki diğer unsurlar ile ilişkilendirmiş, yapacağı tasarımlarında vücudundan ve sistemlerden ilham almış, bilişsel süreç becerilerine katkıda bulunan, Türkçe ve İngilizceyi etkili ve doğru şekilde kullanan, akranları ile iletişim becerisine sahip, web 2 araçlarını doğru şekilde kullanabilen, öğrenmeyi kalıcı hale getirmiş öğrenciler geliştirmek istiyoruz.


We want to develop students who are at peace with his body, who associate the extraordinary engineering wonders of their bodies with other elements in nature, who are inspired by their body and systems in their designs, who contribute to their cognitive process skills, who use Turkish and English effectively and correctly, who have communication skills with their peers, who can use web 2 tools correctly, and who have made learning permanent.

 Mucize Makine Vücudumuz&Our Miracle Machine Body 

ETwinning projemizin öğretmen ve öğrenci tanıtım videoları

https://youtu.be/8JE6ynnSCJU

https://youtu.be/7vDs5TlVP-M

https://youtu.be/797IX0ig7h4

https://youtu.be/TBbxTKPB290

https://youtu.be/0fqeXW7b3fU

https://youtu.be/oFj6qCqNSdM

https://youtu.be/7J9dMK8Ci0s

10-01-202210-01-202210-01-202210-01-202210-01-202210-01-202210-01-202210-01-202210-01-202210-01-2022